fredag 3 november 2017

Grymheten

Vill du läsa en riktigt spännande agentroman? En thriller som utspelar sig i nutid i olika kända storstäder, New York, Paris, Berlin och Prag... Då ska du absolut läsa Grymheten av Scott Bergstroem. Jag fisk tipset om boken på bokmässan och läste ut den på några dagar, den är verkligen spännande!

Huvudpersonen heter Gwendolyn Bloom, hon är 17 år och lever med sin pappa i New York. Gwendolyns pappa är diplomat och har ett ganska "hemligt" jobb som han inte kan berätta så mycket om. En dag försvinner pappan spårlöst när han är på ett jobbuppdrag i Paris. Pappas arbetskamrater försöker ta reda på var han är men ganska snart inser Gwendolyn att de inte har en aning och faktiskt ger upp efterforskningarna efter pappan. För det kan väl inte vara så att de inte vill hitta honom??

Gwendolyn vägrar ge upp! Hennes älskade pappa finns någonstans och han bara måste vara i livet, han är ju allt hon har! Under falsk identitet och med nya kunskaper om närkamper och skjutvapen ger sig Gwendolyn iväg till Europa i jakt på sin pappa.

Grymheten är en smart och intressant bok som kräver en hel del av sina läsare. Gwendolyns pappa  är inte den hon trodde att han var och allt eftersom boken fortsätter förändras även Gwendolyn. Hennes tidigare oskuldsfulla liv är slut och hon tvingas bli någon annan. Jag hoppas att Grymheten snart får en uppföljare. Boken lämnar en del frågor kvar vilket jag tycker att de bästa böckerna gör. Svåra men tyvärr verklighetsförankrade ämnen som droghandel och trafficking behandlas i boken som också är en utvecklingsroman då vi följer Gwendolyns kamp för att få träffa sin pappa igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar