torsdag 16 juni 2016

Innan helgen är över

”Innan helgen är över kommer vi att vara döda. Moa-ha-ha!” Säger Herman i ett krystat försök att skämta när han sitter i bilen tillsammans med sin tjej Jorun och hennes lillasyster Stella. De är på väg till Joruns och Stellas sommarstuga där de ska tillbringa de sista härliga dagarna på sommarlovet tillsammans. 

Sommarstugområdet har börjat avfolkas på sommargäster, dimman och augustimörkret har dragit in. Plötsligt står det en mörkklädd person framför bilen, ungdomarna lyckas inte bromsa snabbt nog, de hör en otäck duns och ser en vriden kropp ligga i diket. Innan de ens har kommit fram till sommarstugan händer det ofattbara – de har kört på någon. Vad ska de göra nu? Herman tar kommandot, han vet precis vad de ska göra.

Den fantastiska sensommarhelgen som de sett fram emot har plötsligt förvandlats till en riktig mardröm. Sommarstugan känns inte alls lika trygg utan mamma och pappa. Speciellt inte efter det att Stella vaknar mitt i natten av att någon knackar på fönstret.

Kerstin L Hahn har skrivit Innan helgen är över som är en suggestiv och  psykologisk triller för de lite äldre ungdomarna. En riktig sommarspökhistoria, där Stella mer och mer inser att hotet inte kommer utifrån utan finns mitt i bland dem. 

Kerstin L Hahn har skrivit många barn- och ungdomsböcker förut bl a den fantastiska Skuggan i väggen från 2012. Innan helgen är över är nu min nya favorit bland Hahns böcker -  vilken stämning hon lyckas skapa i boken. Både spännande, suggestivt och tänkvärt!

Innan helgen är över passar ungdomar i högstadieåldern och uppåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.