onsdag 8 juni 2016

George

I George klass ska de sätta upp en pjäs när de har läst ut Min vän Charlotte (tidigare upplagor, Fantastiska Wilbur). Det är en tradition på skolan och många i klassen är mycket förväntansfulla. Inte minst George, hon drömmer om att få spela rollen som spindeln Charlotte. Kelly, bästa kompisen, och George tränar hela helgen inför provuppspelningen. Där spricker George dröm för fröken säger nej, Charlotte ska spelas av en flicka! Ingen vet nämligen det George vet, att hon är född i fel kropp en pojkes kropp.
George vill så gärna berätta för mamma och Kelly och kanske även för storebrorsan men hon vågar inte. Hon gråter och drömmer sig bort, kammar ner luggen och bläddrar i de lyxiga damtidningarna hon gömmer längst in i garderoben.
Jag önskar alla en så fin kompis som George har. Det är Kelly som kommer med en lösning. Inte bara hur George ska kunna få spela Charlotte utan även berätta vem hon egentligen är. När mamma väl fått vänja sig vid tanken blir hon en stödjande vuxen. För storebrorsan verkar det inte heller vara något som helst problem, han bryr sig om människan George.

George grät när läraren läste att Charlotte dör i slutet av boken.
Jag grät när den här boken slutade så fint. Vi behöver fler böcker av det här slaget.
George är skriven av Alex Gino och översatt av Helena Ridelberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.