onsdag 9 september 2015

Kickboxaren 2 - Fightern

Nu är den här, uppföljaren till Kickboxaren som vi tidigare skrivit om här på Biblioteksbubbel.
I första delen fick vi följa Eremias som var förbannad och hämndlysten efter att en kille, Robin, snott Eremias mobil. Eremias började träna kickboxning för att bli starkare och kunna ge igen nästa gång han träffar på Robin.

I Kickboxaren 2 - Fightern finns Eremias med och har en viktig roll men huvudpersonen nu är Irina som är arg och bitter och drivs av att bli stark för att kunna ge igen. Ge igen på sin styvfar som slår hennes älskade mamma. Irina behöver också ständigt pengar, dessa får hon ihop genom att sno grejer som hon sedan säljer. Irina och Eremias träffas på kickboxningsträningen, Irina tycker från början att Eremias är en riktig mes, men kanske inte ändå. Ju mer hon lär känna Eremias desto mer förändras hennes inställning till honom och även hennes tankar om sig själv och sin familj.


Kickboxaren 2- Fightern är en riktigt bra uppföljare! En mycket bra bok för läsgrupper på högstadiet med många "trådar" att diskutera. Böckerna har också så fina omslag = lätta att låna ut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar