torsdag 28 maj 2015

Tvillingarna Tapper

Vilka härliga tvillingar, Tvillingar Tapper!! Claudia och Reese bor i New York med mamma och pappa. De är som syskon är mest, bråkar lite ibland men är sams ganska ofta.

En dag händer dock en katastrof i skolans matsal, någon pruttar och Reese sprider ut att det är Claudia! Hon blir totalt utskämd inför alla (och hon är inte ens den skyldige). Nu ska Reese få igen och det ordentligt - Claudia startar ett krig mot sin tvillingbror!

Claudia tänker sätta dit Reese och det ordentligt.  Han ska få lida så att hon kan få sin hämnd. Det konstiga är att hämnden inte känns så härlig som Claudia trodde men då är det försent, kriget tvillingarna emellan är igång.

Tvillingarna Tapper - Nu är det krig skriven av Geoff Rodkey är den första boken om Claudia och Reese. Hoppas att det mycket snart kommer många fler böcker! Detta är kul, lätt (men inte för lätt) och smart läsning både för mellanstadieelever och deras föräldrar. Budskapet, att det inte alltid känns meningsfullt att hämnas, framförs i en text som varvas med bilder, handskrivna lappar, chattar och sms-konversation mellan tvillingarnas föräldrar. Detta sätt att varva olika typer av texter är mycket framgångsrikt, texten varieras och upplevs modern och lätt att läsa. Att boken också är humoristisk på helt rätt sätt förstärker den positiva stämning som jag direkt kände när jag började läsa boken.

Tvillingarna Tapper är en mycket trevlig bekantskap. Årets perfekta sommarpresent för 10-12-åringen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar