fredag 8 maj 2015

Bokserier

Jag tycker väldigt mycket om bokserier, där jag får följa personerna genom äventyr, glädje, sorg kompisbekymmer och allt annat som hör livet till.

Det som kan vara lite stökigt är när alla delarna inte är färdigskrivna, utan att man får vänta i, vad det känns som , evigheter.

Nu den senaste tiden så har det kommit ut flera delar i serier som jag följer, bla den avslutande delen om Clara i serien "Vildhäxa". Boken heter "Återkommaren" och du får följa Clara och hennes vänners kamp för att rädda de förstenade vildhäxorna och hålla liv i de överlevande korpungarna. För att göra det måste Clara besegra Bravida Blodunge, men räcker hennes krafter till?

                                             Återkommaren

Harlan Cobens serie om basketspelande Mickey Bolitar fastnade jag i omgående! Den avslutande delen heter "Sökaren" och kampen för att reda ut vad som egentligen hände Mickeys pappa fortsätter, samtidigt som han och hans vänner försöker reda ut vad Abeona Shelter och dess symbol står för. Som om det inte var nog så försvinner Emas onlinepojkvän spårlöst och Mickey dras in en dopinghärva. Boken, och dess föregångare, bjuder på action, fängslande intrig, karaktärer som man tar till sitt hjärta och en dialog med humor och ironi.  

                                            Sökaren

Sist men inte minst så kom två efterlängtade uppföljare i Åsa Larssons serie Pax, "Mylingen" och "Bjäran". Vi får fortsätta att följa bröderna Viggo och Alrik i Mariefred, de som tillsammans med Estrid och Magnar är utvalda att vakta det magiska och hemliga biblioteket under Gripsholms slott.
Klasskamraten Simon och hans gäng är fortfarande samma översittare och varelserna bröderna måste kämpa emot blir farligare och farligare. Jag gillar särskilt Henrik Johnssons bilder i böckerna som verkligen illustrerar hemskheterna som Viggo och Alrik måste bekämpa.
Vilken tur att det är några böcker kvar att se fram emot!

              Mylingen      Bjäran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar