måndag 7 oktober 2013

Läsambassadör: Johanna Lindbäck

Som efterträdare på Läsambassadörsposten hittar vi nu Johanna Lindbäck, författare till ungdomsböcker som En liten chock,  Min typ brorsa, Som om jag frågat och (tillsammans med Lisa Bjärbo) Vi måste sluta ses på det här sättet. Bland annat. Hon har också nyss kommit ut med mellanåldersboken Lite ihop som Christina skrev om HÄR. Johanna Lindbäck är till vardags gymnasielärare i svenska och engelska, har rötterna i Luleå och bloggar på Bokhora.se.
Man kan läsa i Johannas blogg om hur det gick till att bli vald till Läsamabssadör och så kan man läsa på Bolla om vad Johanna föreslår som ett sätt att komma tillrätta med problemet att allt färre killar vill läsa böcker.

Men, vad är egentligen Läsambassadören för någon? Jo, det är en väletablerad författare eller illustratör som under en tvåprsperiod arbetar med att främja läslust bland barn och unga. Det handlar om att i olika sammanhang och i olika forum prata om vikten av litteratur och läsning, att besöka mässor och konferenser och driva på debatten om läsning. Det låter som ett otroligt roligt jobb, tycker jag. Synd att jag inte skrivit en hel bokhylla med fantastiska barn- och ungdsmböcker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.