onsdag 10 april 2013

Eddie och Elsa

Boken börjar med att Eddie vaknar försent av att mamma och pappa bråkar högljutt. Det är höstterminens första dag och Eddie, som börjar sexan, lyckas komma för sent. I skolan har han fått en ny assistent, Ulla, och Eddie och Ulla blir osams direkt. Så osams så att Eddie blir utkörd ur klassrummet redan första lektionen. En riktigt dålig start på det nya läsåret!

Eller så börjar boken med att Elsa vaknar upp i en ny lägenhet med flyttkartonger runt omkring sig. Elsa och hennes mamma har precis flyttat till en ny stad och Elsa ska börja sexan i en ny klass. Hon saknar redan sin gamla klass, sina gamla kompisar och till och med sin gamla fröken. Det är sommarlovets sista dag och Elsa går ut på stan och kollar efter en tröja i ett köpcentrum. Plötsligt dyker det upp några killar bakom henne, innan hon hinner reagera har de snott hennes nästan helt nya iPhone!

Thomas Hallings nya bok innehåller två historier, en från varje håll i boken. Den ena historien har Eddie som huvudperson och i den andra historien är Elsa huvudpersonen. Eddie och Elsa träffar på varandra väldigt snart i boken och de två olika berättelserna vävs ihop på ett smart sätt.

Boken heter Eddie 12 och hon som heter Elsa eller om man läser den från andra hållet Elsa 12 och han som heter Eddie.

En bra och spännande bok som passar pojkar och flickor på mellanstadiet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar