onsdag 29 augusti 2012

Inte vatten värd

Lucinda och Edith. Madeleine och Barbara. Edith vill så gärna bara vara med Lucinda. Det är alltid roligast och bäst när de är ensamma. Men nu börjar Lucinda vara med Madeleine och Barbara också, fattar de inte att Lucinda och Edith är bästisar!

Så kommer Sigga tillbaka till klassen igen. Sigga med sina långa kjolar och långa flätor. Hon är så fel, hon måste ju fatta att Edith inte vill vara med henne längre. Edith är ju med Lucinda!

När klassen är på skolresa till Gotland så försvinner Sigga. Plötsligt är hon bara borta! Och det händer efter det att Lucinda har spridit ut det där vidriga om Sigga som bara Edith visste. Lucinda fick inte berätta det, det var ju deras hemlis men hon säger det ändå. Och nu är Sigga helt borta, tänk om hon är försvunnen? Skadad? Mördad?

Om det är någons fel att Sigga försvunnit så är det Lucindas tänker Edith. Men hon vet att det inte är så. Det var ju hon, Edith, som berättade för Lucinda…

Inte vatten värd av Ulrika Lidbo är en alldeles ny bok om vänskap, mobbing och livet bland några ungdomar i nionde klass.Ulrika Lidbo har tidigare bl a skrivit boken Decembergatans hungriga andar. Det är en mycket stark bok om aneroxi och kroppsfixering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar