tisdag 7 augusti 2012

Besökarens skugga!

Finns det ett spöke, en poltergeist på Krabbsjögrund? En skugga av en osynlig Besökare,  förföljer Karl och Sara, personerna i boken, som vi känner från de andra böckerna om ön i skärgården, utanför Göteborg.
När Agnes Kumlin kommer tillbaka till klassen, efter att ha bott utomlands några år, börjar det hända märkliga saker på skolan. "Det är som om ondska sipprar in genom väggarna och Agnes tycks alltid befinna sig i dess centrum" Karl och Sara försöker hjälpa henne, men vet inte riktigt hur de skall göra. Agnes säger att hon är synsk, att hon kan höra och känna saker som inga andra kan se. När de tre försöker att framkalla andar med hjälp av ett "ouija bräde"känner Karl en främmande hand i sin och på väggen ser han en "fjärde skugga", Besökarens skugga.
Mystiska och obehagliga saker tycka ha hänt i Agnes familj, hennes pappa försvann när hon var i tioårsåldern, men försvann han verkligen frivilligt och har inte den otäcke doktor Ekwall kanske något med det att göra...
Den femte boken om Karl Dymling i staden Krabbsjögrund, av Lena Ollmark och Mats Wänblad, är minst lika spöklik och spännande som de andra. Liksom i de andra böckerna är kusliga myter och sägner inlagda i berättelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar