torsdag 19 april 2012

Litteralund

Idag har jag varit på Litteralunds konferens i Lund. Naturligtvis massor av inspirerande möten och samtal. Vissa saker kommer jag att minnas mer än annat.
Genom att "strippa" på scen och förvandla sig till Megakillen illustrerade Martin Olczak vikten av att leva sig in i sin karaktär för att ge liv åt figuren. Det knyter även an till Katti Hoflins ord i invigningstalet där hon uppmanade oss att leka på allvar.
Martins serier om Megakillen och Jack är omåttligt populära bland eleverna, med all rätt. HÄR skrev Emelie om dem.


Sara Lundberg har vi skrivit om många gånger på bloggen. HÄR skrev Lena om henne och HÄR skrev jag om bl.a. hennes fantastiska bilderbok om Vita streck och Öjvind. Men det kan inte hjälpas,jag skriver om henne igen. Det var sista punkten på dagen då hon berättade om sitt konstnärsskap som har många uttrycksformer. Fantastiskt inspirerande att lyssna och se en del av hennes många arbeten. Gå in och läs och titta mer på hennes hemsida HÄR Hon avslutade sitt föredrag med att visa en video där hon filmat sångares stämband med en liten kamera. Den måste ni också få se :)


Jag ser fram emot ännu en inspirerande Litteralunddag. Och programmet är digert även under helgen. Här finns punkter för alla smaker och åldrar. Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar