torsdag 19 april 2012

Ett hus utan speglar

Gammelfaster Henrietta ligger för döden. Släktingarna är samlade i hennes stora gamla hus för att ta hand om henne den sista tiden. I boken möter vi Thomasine och hennes kusiner Wilma, Erland och lilla Signe. Barnen får tiden att gå genom att leka kurragömma bland alla rum med sina vinklar och vrår. De vuxna rör sig runt i huset som skuggor. Ganska snart inser man att det finns mörka hemligheter, både i huset och bland dem som befinner sig där.

Ett hus utan speglar rör sig mellan verklighet och fantasi, vad är verkligt i boken och vad är egentligen fantasier som pågår i bokkaraktärernas huvud? Detta funderar man på långt efter det att man läst sista sidan och slagit igen boken.

Mårten Sandéns nya bok Ett hus utan speglar kommer säkert att läsas av många, speciellt av tjejer i åldrarna 9-12 år. Denna bok har samma stil och stämning som den mycket lästa bokserien Kortets hemlighet, Spegelns hemlighet och Tavlans hemlighet av Ewa Christina Johansson, läs mer om dessa böcker HÄR. Boken påminner också om den extremt populära boken Rum 213 av Ingerlin Angerborn som du kan läsa mer om HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.