onsdag 3 augusti 2011

Sommarläsning

Jag har haft sommarledigt och har passat på att läsa lite, bl.a. har jag läst Little Darlings som Emelie tipsar om här. Jag som inte läst något av Wilson innan tyckte det var en bra bok, om än inte helt realistisk. Men jag gillar skildringen av tjejers vänskap och Destinys lite oväntade sångtalang. Lite kul också att ingen av tjejerna är sådär supertjejiga om ni förstår vad jag menar.

En annan författare som skriver böcker om och för tjejer är Meg Cabot, och jag har nu läst hennes senaste bok Allie Finkles regler för tjejer; Bästisar. En lättläst bok som även den handlar om vänskap, i det här fallet kommer det en ny tjej i Allies klass vilket förändrar allt. Allie är en schysst tjej och boken har ett bra budskap men jämfört med Little Darlings känns den nog lite futtig. Ganska kul underhållning för stunden men inte så mycket mer.

En bok jag verkligen gillade och som är helt annorlunda var Zizou Corders Krigarprinsessans hemlighet. Boken handlar om Halo växer upp bland kentaurer i Greklands övärld. En dag kidnappas hon och befinner sig för första gången bland andra människor. Hon inser att hon måste klä ut sig till pojke för att ha en chans att överleva och samtidigt som hon måste hålla sin identitet hemlig vill hon hitta sina föräldrar och ta reda på vem hon är. Att det blir krig mellan Sparta och Athen gör inte saken lättare…
En spännande bok om identitet och vikten av att vara sig själv. Berättelsen är en intressant blandning mellan historisk skildring och fantasi. Jag blev riktigt berörd när jag läste den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.