torsdag 18 november 2010

Nu är det jul IGEN!

Det känns helt galet, men idag skyltade jag med julböcker på Rinnebäcksskolan. Med 8-10 grader ute är det knappt vinter, men tiden rusar. Som vanligt. Det är bara fyra veckor till jullovet och första advent om en vecka. Lika bra att få upp böckerna nu så de hinner lånas och läsas innan jul. När lovet är över känns de oftast löjligt inaktuella. Jag kan passa på att tipsa om några nya böcker som utspelar sig vid jul.


Tvärflöjtskrisen av Ann Caroline Håkans handlar om Juni som vill börja spela tvärflöjt, men inte vågar för hon är rädd att tuffa Josefine ska reta henne. När det sen är dags för musiklektionerna att börja visar det sig att just Josefine och hennes kompis Isabella själva ska gå, på just tvärflöjt. Juni tar mod till sig och hoppar in i undervisningen, men det är inte alls som hon trodde. Hopplöst svårt, och Josefine retas. När dessutom Juni blir framlottad som klassens lucia är Josefine inte nådig i sin avsky mot Juni.


En förknorrad vinter av Måns Gahrton och Johan Unenge är sjunde berättelsen om den galna familjen Rantanen som flyttar till landet och försöker driva hotell. Bokserien ligger till grund för årets julkalender. I denna sjunde delen börjar det närma sig jul och pappa Roger vill att hotellet ska få utmärkelsen Snöstjärnan för bra vinterhotell. Men det är inte så lätt att driva hotell, speciellt inte med sonen Ingo och hans älskade minigris Pyret i närheten.

ps. Och idag (fredag) på Ljungen tändes det tusen juleljus i ett klassrum, så det börjar nog verkligen dra ihop sig. Innan man hunnit säga "lusselinnet har krympt" är det dags för glögg och pepparkakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar