torsdag 4 juni 2020

SkuggbilderNickis pappa är död. Han dog före dess att Nicki föddes och det har alltid bara varit mamma och Nicki. Mormor och morfar bor i närheten så de räknas också till den närmsta familjen

När morfar plötsligt dör tar Nicki det mycket hårt!. Hon och morfar hade en speciell kontakt och Nicki har så många fina minnen av honom, speciellt från släktens sommarstuga där hon tillbringat mycket tid med morfar. Efter morfars död ska stugan säljas men före dess ska släkten fira (en sista) midsommar där. Nicki brukar vara vid stugan och fira midsommar, nytt för i år är att hennes morbror Anders och Nickis kusin Elias ska vara med. Jobbigt att umgås med människor man inte känner tycker Nicki. Hennes mamma och hennes morbror verkar inte tycka om varandra och träffas knappt i vanliga fall, varför ska de tvunget vara med i år då?


Nicki och hennes mamma anländer före Anders och Elias till sommarstugan. Nicki sätter sig och bläddrar igenom några gamla böcker. Ett foto faller plötsligt ut. Nicki tar upp det och känner igen sig själv som litet barn på fotot. Hon sitter i en barnvagn och hon ser sin (något yngre) mamma också på fotot.


Bredvid mamma står Nickis pappa! Hur är det möjligt?? Han dog ju i en olycka före Nicki föddes!! Nicki har sett många kort på sin pappa och det är ingen tvekan om att det är han som är på fotot? Har alla ljugit för henne i alla år? Varför i så fall? Lever pappa?


Nicki visar fotot för sin mamma och kräver en förklaring.


Skuggbilder är Malin Stehn alldeles nya bok. Läs den!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.