måndag 23 september 2019

Gretas historia

En blir inte profet i sitt eget land sägs det och ett tecken på det är kanske att den enda bok jag hittat om Greta Thunberg som riktar sig mot unga läsare är skriven av Valentina Camerini med titeln ”Gretas historia:Ingen är för liten för att göra något stort”.

Boken är lättillgänglig och den beskriver på ett rakt och enkelt sätt Gretas resa från tiden då hon började bekymra sig om klimatet till den maktfaktor (jag upplever att) hon har blivit. En sak som jag tog till mig är att Gretas fokus är att sätta klimatet på agendan, inte komma med lösningar på hur det ska ske. Det får makthavarna göra. Så klokt! 
En informativ bok utan pekpinnar, men det finns förslag på vad du kan göra på egen hand för att hjälpa och minska din påverkan på klimatet. Sist i boken finns också en ordlista.Blir du mer nyfiken på Greta kan du läsa boken "Scener ur hjärtat" som är skriven av
Greta Thunberg, Svante Thunberg, Malena Ernman och Beata Ernman.
Vill du läsa mer om klimatet så skrev Maria om Rädda Revet här och det finns även en antologi som riktar sig till barn och ungdomar som heter "Vad håller ni på med? En antologi om klimatet" skriven av bland annat Elisabeth Östnäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.