onsdag 8 augusti 2018

Änglaapokalyps

Jag gillar dystopier och jag gillar änglar. I denna bok får jag både ock! Boken som heter ”Änglafall” är skriven av Susan Ee och är första delen i en trilogi, där del två också finns översatt till svenska, men tyvärr inte del tre. 

Huvudpersonen heter Penryn, är 17 år och hon ska försöka rädda sin rullstolsburna lillasyster, sin psykiskt instabila mamma och sig själv till den relativa säkerheten i bergen utanför San Fransisco. Världen som vi känner den är lagd i ruiner efter det att änglar invaderat jorden. Flykten går till en början som planerat, men så hamnar familjen mitt i ett änglaslagsmål där fyra änglar ger sig på en ensam och hugger av hans vingar. Familjen blir upptäckta och lillasyster Paige blir bortförd av en ängel. Penryn tar vara på änglavingarna och den skadade ängeln för att försöka få reda på vart änglarna fört Paige. En bräcklig vänskap spirar mellan Penryn och ängeln Raffe medan de tar sig mot änglarnas näste för att försöka hitta Paige och få hjälp med att sätta tillbaka Raffes vingar. 

Del två heter ”Världen efter” och del tre heter ”End of days”. Tredje boken kom ut redan 2015 så den kommer nog dessvärre inte att översättas.


   
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar