fredag 1 september 2017

Ungdomarnas boktips

Både nu och då får jag boktips från elever. Det kan vara på böcker som jag helt missat att de finns, böcker som jag valt bort för att jag inte tror att de blir så lästa eller böcker som är på ingång och som snart ges ut.

Denna terminen har jag fått några sådana tips. Det första tipset är på boken En av oss ljuger av Karen McManus. Det verkar vara en spännande bok i High school miljö. Boken handlar om fem elever som ska vara kvar på en kvarsittning på skolan. Under kvarsittningen dör en av eleverna och de andra fyra blir naturligtvis misstänkta för inblandning i detta dödsfall. Boken blev direkt utlånad på bokpraten jag hade i samma vecka som böckerna (jag beställde två stycken) anlände till skolan. Jag vill gärna läsa denna bok själv så fort den kommer in på mediateket igen.
Nästa bok jag fick tips om är Sci fi - boken Röd drottning av Victoria Aveyard. Huvudpersonen Mare Barrow lever i en värld som inte är uppdelad efter kön, klass, ras eller religion. Istället är det blodet som avgör ens plats. De silverblodiga - silvriga - har stora förmågor och förmåner och styr samhället. De vanliga rödblodade människorna, till vilka Mare tillhör har det svårt. Fantasygenren är populär bland ungdomarna på skolan. Denna spännande bok har jag själv börjat läsa i veckan.


I morse kom en elev in i mediateket och frågade efter Joakim Lundells bok Monster. Jag har inte hört talas om att youtubern och influencern, tidigare känd som Jockiboi, kommer ut med en bok inom kort. Eleven som tipsade mig sa att "det är nog många på skolan som kommer att vilja läsa denna bok". Jag tar tipset på allvar och har lagt in en förhandsbeställning på 2 ex av Monster.Vilken tur vi har som träffar på alla dessa härliga ungdomar som berättar saker för oss och som ger oss tips och råd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar