fredag 21 november 2014

Miljardärkillen

I riktig Roald Dahl - anda skriver David Walliams en humoristisk berättelse om Joe och hans pappa Mr Spud. Mr Spud tillverkar toalettpappersrullar och genom att komma på en riktigt smart idé har han blivit ofattbart rik på sitt toalettpapper. Joe och hans pappa lever ett liv i ofantlig lyx, de bor i ett gigantiskt hus, de har helikoptrar, bilar, motorcyklar och fullt med betjänter i huset. De äter den finaste och lyxigaste maten (som inte alltid är så god) som man kan få fram och de kan göra precis vad de vill med sina liv.

Är de lyckliga? Nej inte alls. Joe är mobbad i privatskolan han går i och det finns en sak Joe önskar sig mer än allt annat - det är en kompis. En kompis går inte att köpa för pengar, en kompis måste man få genom att själv vara en bra kompis.

Joe kommer på att om han börjar i den vanliga kommunala skolan i hans område och inte berättar att han är son till toapappersmiljardären Mr Spud så kanske, kanske kan han få kompisar.

Redan första dagen i den kommunala skolan stöter Joe på problem, det är inte så lätt som han tror att kunna smälta in och dölja att han är stenrik.

Följ Joes kamp om att få en kompis i Miljardärkillen. Boken är skriven av David Walliams och illustrerad av Tony Ross.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar