måndag 20 oktober 2014

Eva Susso och Mårten Sandén besökte sexorna i kommunen.


Tisdag - onsdag - torsdag i förra veckan fick alla sexor i kommunen författarbesök. Det var Mårten Sandén och Eva Susso som åkte runt i kommunen och besökte samtliga sjätteklasser.


Eva Susso besöker klass 6b på Söderpark
Sexorna på Annelund, Olympia, Skönadal och Söderpark fick besök av Eva Susso. Eva Susso har bl a skrivit den populära och mycket lästa serien som börjar med Kompishjärtat. Hon har också skrivit serierna Street och Hemligheter och Pinsamheter. Många elever på skolorna har redan läst någon av Evas böcker, andra håller på med någon bok och eleverna var aktiva och hade mycket frågor och funderingar under författarbesöken.

Mårten Sandén besökte sexorna i Dösjebro, på Rinnebäck, Ljungen, Lackalänga och Nyvång. Han skiver böcker för barn och ungdomar, allt från bilderböcker till ungdomsromaner, bla är han upphovsman till de populära Petrinideckarna, men även till Ett hus utan speglar, Den femte systern och den nyutkomna bilderboken En stackars liten haj. Även Mårten fick många frågor bla "Hur lång tid tar det att skriva en bok?" och när svaret blev att den bok som tagit längst tid att skriva tog 25 år gick det ett sus igenom klassen.
Mårten Sandéns och Eva Sussos författarbesök är ett led i projektet ”Boken tar nya vägar”, ett projekt delvis finansierat av Region Skåne. Tanken är att sexorna läser någon/några av Sandéns och Sussos böcker och sedan funderar på någon händelse/scen/karaktär som de vill jobba vidare med. Eleverna får sedan hjälp med att göra ett manus till sin berättelse och till slut kommer dessa berättelser att filmas med hjälp av en filmpedagog som besöker skolorna senare under hösten.
Filmdelen är sexornas projekt inom Skapande skola.


Mårten Sandén på Rinnebäcksskolan
                                                

                                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar