fredag 8 februari 2013

En sekund i taget

Tänk dig att alla dör runt omkring dig, det går snabbt och plötsligt är det bara du kvar. Din familj är borta, dina vänner, alla i skolan och alla du brukar se varje dag. Bara du kvar!

Det är vad som händer Hedvig i boken En sekund i taget (skriven av Sofia Nordin). Hedvig försökte hjälpa mamma, pappa och lillebror Ludvig som blev sjuka, hon sprang runt med vatten och medicin. Hon ringde 112 men där var bara upptaget, sedan svarade ingen och plötsligt var de döda alla tre. I chock rusar Hedvig ut från lägenheten där hennes döda familj ligger. Hon söker skydd i skogen, bort från de döda, bort från smittan.

Nu kommer alla tankarna… Var ska hon bli av? Hur ska hon överleva? OM hon lyckas överleva, ska hon då leva helt ensam i 70-80 år till? Hedvig bestämmer sig för att inte tänka på allt det jobbiga och ofattbara. Hon bestämmer sig bara för att överleva.


Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda. Mamma är död. Pappa är död. Min lillebror Ludvig är död. Och förmodligen alla andra också. Elekriciteten är borta och det är så mörkt i trapphuset att jag inte ser var jag sätter fötterna, men jag springer ändå, bort. Stegen ekar mellan väggarna. (första raderna i första kapitlet i boken)

LÄS En sekund i taget av Sofia Nordin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar