fredag 5 oktober 2012

Den magiska kappan

Jag har läst Den magiska kappan av Katarina Genar. Genar har tidigare skrivit En hemlig vän och Vidablicks gåta, böcker för barn på mellanstadiet.

Den magiska kappan handlar om Livia som får en så vacker röd kappa på sin elvaårsdag. Mamma har köpt kappan i en antikaffär. Livia älskar kappan men när bästa kompisen Klara provar så tycker hon bara att den känns stickig och obehaglig!

En dag tar Livia vägen om kyrkogården när hon ska gå hem från skolan och därinne får hon plötsligt syn på en liten liten gravsten. När hon kommer närmare ser hon att det står Elin på gravstenen och Livia räknar ut att Elin dog bara elva år gammal!

Att den vackra röda kappan och lilla Elin hör ihop förstår man ju mer man läser i boken. Katarina Genar väver skickligt ihop den äldre historien om stackars Elin med nutidens historia om Livia.

Redan bokomslaget intresserar mycket. Man ser en flicka i röd kappa som speglar sig. I spegeln ser man en snarlik men inte helt lik flicka, vem är Elin och vem är Livia? Lina Bodén har gjort den vackra omslagsbilden

Jag tycker om Katarina Genars tidigare böcker men jag tycker allra bäst om Den magiska kappan!

En bok att njuta av när man är i elvaårsålderna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar