tisdag 26 april 2011

Nya fantasyböcker!

I förra veckan när jag hade lite extra lästid satsade jag på fantasyläsning! Jag läste de alldeles nya och redan mycket omskrivna, böckerna De utvalda och Cirkeln.

De utvalda är skriven av amerikanskan Kristin Cashore. Huvudpersonen i boken är Katsa, en särling som har dödandet som gåva. Hon kan döda effektivt och lätt, hon ar stark, snabb och smart. Hennes gåva används av Kung Randa som styr i ett av de sju kungadömena. Randa skickar ut Katsa på olika uppdrag för att tjäna hans syften. Till en början gör Katsa som Randa säger men med tiden vill hon inte utföra hans grymma bestraffningar. Katsa går sina egna vägar. Hon möter också den mystiske Po som hon känner en märklig gemenskap med. Vem är Po egentligen och kan hon lita på honom? Med tiden spelar Po en allt viktigare roll i Katsas livCirkeln är en svensk fantasyroman skriven av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Boken utspelar sig i Engelsfors. Inledningen är dramatisk. En kille, Elias, blir mördad på gymnasieskolan där han går. Alla tar för givet att Elias har begått självmord. Elias bästa vän Linnea är dock säker på att han är mördad, Elias skulle aldrig ta livet av sig. Elias död är starten för många mystiska händelser i Engelsfors. En kväll när månen är mystiskt röd förs några tonårstjejer till en plats i skogen. Vilken kraft leder dem dit? Vad är det som förenar dem? De mystiska händelserna varvas med vardagliga händelser. Vanessa som bråkar med sin mamma och hennes nya kille. Intelligenta men ensamma Minoo som är olyckligt kär i sin unge lärare. Anna-Karin som lever med sin älskade morfar och sin psykiskt sjuka mamma. Cirkeln är en fantasybok som utspelar sig i en helt vanlig svensk miljö, detta är första delen i en trilogi.

Båda böckerna är mycket spännande och innehåller både mystik, action och kärlek! Jag gillar också att böckerna fokuserar på relationerna mellan huvudpersonerna.

2 kommentarer:

  1. Så många böcker - så lite tid!

    SvaraRadera
  2. Fantasy är en fantastisk gengre. Har precis öppnat Nyckeln och den är otroligt bra:)..Måste tipsa om en ny författare: Ylva Lee Lindell.Hennes nysläppta debut: Eldbunden har något så ovaligt som en KVINNLIG och stark huvudkaraktär...Jag läste hela boken på två kvällar(den är inte så lång heller, knappt 200 sidor) för den var spå spännande och handligen var tät och ..Ja, läs den..SÅ bra.. Tack för en fin blogg..

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.