tisdag 5 april 2011

Imorgon när kriget kom

Ellie och hennes kompisar övertalar sina föräldrar att få åka ut i bushen för att campa några dagar och de bygger sitt läger nere i en djup ravin, en oas av grönska mitt i det karga australiensiska landskapet. Dagarna går, kärlek och vänskap spirar mellan ungdomarna, de grillar, fiskar och går på upptäcksfärd längs bäcken i ravinens botten. När de åker tillbaka till civilisationen upptäcker de att alla är borta. Husen står tomma, elen är avstängd, telefonerna funkar inte, djuren på gårdarna är lämnade vind för våg. Ellie och hennes kompisar tvingas till slut inse det otänkbara - Australien har blivit ockuperat av ett annat land. Ellie och de andra drar sig tillbaka till sitt läger för att förbereda en motattack.

Imorgon när kriget kom är första delen av sju om Ellie (det har dessutom kommit ytterligare tre i en spinn off-serie) och det är väldigt, väldigt spännande. På fredag har första filmen som bygger på serien premiär på Biograf Spegeln i Malmö. Jag ska definitivt se den. OBS! Åldersgräns 15 år.

1 kommentar:

  1. Jag såg filmen i fredags! Den är spännande, intressant och sevärd! Man behöver nog inte boka platser, det var ganska glest med besökare på premiären...

    SvaraRadera