onsdag 6 december 2017

Julkalender Lucka 6 - Övergångarna

Numera bor Anton den ena veckan hos pappa och den andra hos mamma och hennes nye man, Göran. Anton har tvingats byta skola och där känner han sig utsatt och udda. Den som Anton har bäst kontakt med är morfar, som har all tid i världen för honom. Morfar hjälper honom med läxorna, fördjupar och sätter in i sammanhang. Morfar har alltid berättat sagor för honom, om landet Verdisia dit en kommer när en dör.
När morfar plötsligt och oväntat dör förstår Anton snart att det morfar har berättat inte är några sagor utan i högsta grad verklighe
t. Landet Verdisia har ockuperats av onda makter och morfar har tillhört en motståndsrörelse som vill befria dödsriket från de onda krafterna. Det är farligt och Anton vet inte vem han kan lita på. Båda sidor är ute efter en ovanlig kristall som kan hjälpa motståndsrörelsen att befria Verdisia. De onda krafterna vill också åt kristallen, för att förstöra den och för evigt behålla makten. Anton kastas in i en rad av rafflande händelser.

Boken är skriven av Andreas Kundler och Lisa Linder. Båda har många andra strängar på sin lyra. Övergångarna är en bladvändare i genren fantasy, urban fantasy. Berättelsen utspelar sig mestadels på söder i Stockholm men även på Österlen i Skåne. Boken är första delen i serien Landet Verdisia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar