torsdag 20 november 2014

Bokcafé och författarsamtal



Igår var det besöksrekord på bokcaféet på Korsbackaskolan med 21 stycken bok- och fikasugna elever! Temat var olovligkärlek och Jens hade med sig fem olika böcker på temat som besökarna fick välja mellan och ta med sig hem. Efter Bokcaféet åkte några vidare till Lunds stadsbibliotek till ett författarsamtal med ungdomsförfattaren Sandra Beijer. Sandra berättade om hur hennes debutroman Det handlar om dig kom till och om skrivandet i stort.

Sandra hade länge velat skriva en roman men varit osäker på om hon skulle klara av det. Hon såg framför sig en bild av att en roman måste bli till av en författare som satt ensam, omgiven av tysthet vid ett stramt skrivbord, en bild långt borta från hennes egen verklighet. Men så visade det sig att för Sandra funkade ett helt annat sätt att skriva. Hon skrev istället 60-70% av boken på anteckningarna i sin iphone. På tunnelbanan, under möten, alltså helt enkelt när hon fick tid eller inspiration. Sandra berättar även hur hon har valt att involvera sina bloggläsare under processen med boken, då hon både har låtit dem ge förslag på namn till karaktärerna och låtit dem rösta på vilken färg omslaget skulle ha.
Eleverna som var med på författarsamtalet var jättenöjda och inspirerade, nu längtar de på att henens nästa roman ska skrivas och ges ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.