onsdag 13 november 2019

Ny fantasyserie för de yngre

På Bokmässan snubblade jag och Emelie över ett läsprov av ”Klipptrollen” av Zelda Falköga. Vem som är Zelda Falköga är höljt i dunkel, men det ska bli fem böcker om Karma och Jonar.

Huvudpersonerna, Karma och Jonar, bor i landet Glimeria, i en dal, åtskiljda av en ås. Familjerna har varit fiender i många år, men nu är det värre än någonsin, då stjärnglöden håller på att ta slut. Stjärnglöd är ett pulver som är bra till många saker, bla är det mat för enhörningar. Förr fanns det gott om stjärnglöd i Glimeria, men sedan Stendraken landade i bergen så har tillgången minskat. Inte nog med det, Stendraken har hemska soldater, Klipptroll som går runt på landets gårdar och stjäl den stjärnglöd de kan hitta.
När berättelsen börjar så är Jonars mamma på jakt efter Karmas familjs stjärnglöd. Karma följer efter och blir upptäckt av Jonar. Han räddar hennes liv, hans morbröder hade skadat henne utan att tveka om de upptäckt henne, och några dagar senare är det Karmas tur att rädda Jonar. De båda bestämmer sig för en listig, men riskfylld, plan för att försöka förena sina familjer i kriget mot Stendraken och de hemska Klipptrollen.

På baksidan av boken står det:
Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som varit i landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.