tisdag 22 december 2015

Adventskalender Lucka 22

Kråkviskaren - Feralerna 1

"Kråkviskaren" är första delen i en serie som heter Feralerna som är skriven av Jacob Grey. Feraler är människor kan tala med och förstå djur, olika djur för olika personer, och ibland även kalla på dem och få dem att hjälpa en.

Boken handlar om Caw, som lever i en koja högt uppe i ett träd i sällskap av tre kråkor. Det har han gjort sen den Mörka sommaren för åtta år sedan, då hans föräldrar oförklarligt och bokstavligen kastade ut honom ur hemmet genom ett fönster, och försvann. Efter den Mörka sommaren var ingenting längre som vanligt i staden Blackstone, en brottsvåg härjade staden och effekterna syns fortfarande tydligt.

Han har en favoritplats i staden, där kan han se en familj, som ser lycklig ut. Han saknar sina föräldrar och undrar varför de svek honom så. En dag råkar dottern i familjen illa ut, och Caw och hans kråkor räddar henne, men till ett stort pris. Lydia avslöjar att inte alla kan tala med kråkorna, som Caw kan, och att hans förmåga visar sig ha stor betydelse när våldet än en gång börjar härja i Blackstone. Caw får reda på sanningen om vad som hände den där dagen för åtta år sedan och vad som hände med hans föräldrar. Han inser att det finns två sorters feraler, de goda och de onda, och att han måste samla de goda och få ordning på sina förmågor snabbt för att hans föräldrars offer inte ska ha varit förgäves!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar