lördag 19 juli 2014

Unga radioteatern





Sveriges radio är en guldgruva. En av guldkornen är Unga Radioteatern som gör många mycket bra dramatiserade inspelningar av böcker men även helt nyproducerat material.
Det bästa av allt är att det via webbplatsen går att lyssna precis när det passar en själv. Så fort en ny följetong börjar sändas finns alla delar tillgängliga, även innan de sänts direkt i radio.
Och tur är väl det med två så fantastiska sommarserier.

Vågen, ordning ger makt.
På en historielektion får klass 6B se en film om vad som hände under andra världskriget och förintelsen. Bilder på svältande och lidande folk som nazisterna ansåg var oliktänkande och därför skulle utrotas. Linnea och hennes klasskamrater kan inte förstå varför tyskarna inte stoppade Hitler, ledaren för nazisterna. Varför gick de med på allt det onda?


Klassens mentor Marianne bestämmer sig för att visa klassen hur lätt det är att ondskans mekanismer tar över. Ett beslut som får ödesdigra konsekvenser.

Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman
I ett hus i en stad någonstans inträffar något förfärligt. En familj ligger och sover och hör inte hur den onde Mannen Jack smyger upp för trapporna med sin kniv. Bara en i familjen kommer undan. Det är en liten pojke som flyr ut i natten med Mannen Jack tätt i hälarna. Pojken hamnar på en kyrkogård och får oväntad hjälp.
Den här boken sträckläste jag. Så blir det nog nu också när jag ska lyssna.
 
Här finns mycket mer att lyssna till, bara att leta i deras arkiv. Vad sägs om Agnes Cecilia t. ex.
Så plugga in hörlurarna och ge dig ut på ett lyssnaräventyr!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.