måndag 30 juli 2012

Sommar i radion

Sommar för mig är semester, utflykter, sol, bad OCH att lyssna på ett och annat Sommar i P1. I år har jag bland annat lyssnat på Jenny Jägerfeldt. I sitt radioprogram beskriver Jenny sig som både författare, psykolog och reumatiker.

Jenny har skrivit boken Här ligger jag och blöder, vi har skrivit om den boken på bloggen tidigare. Läs HÄR.

Här ligger jag och blöder fick Augustpriset 2010 som bästa Barn- och Ungdomsbok. När Jenny skickade in manuset på boken till sitt förlag blev det refuserat. - Ingen kommer att vilja läsa denna boken sa hennes förläggare!

Men Jenny gav sig inte, hon trodde på boken och hon tog kontakt med andra förlag. Så småningom träffade hon en förläggaren på lilla Gilla förlag. Denna förläggare trodde också på boken som kom ut på Gilla förlag 2010, därefter fick boken alltså även Augustpriset!

Jennys sommarprat handlar bland annat om detta; att inte ge upp trots motgånger! Lyssna på Jennys sommarprat HÄR!
I eftermiddag kl 13 sommarpratar Sara Bergmark Elfgren. Det är Sara som tillsammans med Mats Strandberg har skrivit de mycket populära böckerna Cirkeln och Eld. Sara säger så här om sitt sommarprogram: "Mitt Sommar kommer att handla om mitt liv som nörd – om ensamhet, gemenskap och om varför vi behöver fantastiken."Saras sommarprat ska bli spännande att lyssna på, idag kl 13 eller på sr.se närsomhelst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.