torsdag 9 februari 2012

Paris på 1600-talet...

... var inte den romantiska, storslagna mångmiljonstad som det är idag. Floden Seine var en avfallsränna, det berömda konstmuséet Louvren höll just på att byggas om från klumpig borg till Kungens residens, gatorna var trånga och det luktade allt annat än gott.

Greg Rich är en helt vanlig amerikansk kille. Hans familj har förlorat hela sin släktförmögenhet och blir erbjudna att sälja sina antika möbler till Louvren. De får alla omkostnader betalda och erbjuds en privat visning av konstsamlingarna. Men mannen som kontaktat dem vill egentligen bara åt ett smycke som Gregs mamma har, en svart sten som Gregs farfar sagt att de aldrig någonsin får göra sig av med. Med hjälp av stenen lyckas mannen inte bara ta sig själv utan även hela Gregs familj tillbaka till 1600-talet. Gregs föräldrar blir arresterade och anklagade för att ha tagit sig in i Louvren för att mörda kungen, men Greg lyckas fly. Han träffar en klerk vid namn Artemis och de slår sig senare samman med soldaten Athos och den rike spolingen Porthos som alla tre vill hjälpa Greg (som kallar sig d'Artagnan) att rädda hans föräldrar. De tre musketörerna är samlade för första gången och de kastar sig ut i ett hisnande äventyr.

Har du inte läst Alexandre Dumas originalberättelse om de tre musketörerna - ingen fara, det här är en helt egen historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar