fredag 16 april 2021

Skrivarworkshop med Anette Eggert

Författare Anette Eggert har skrivarskola för en klass sju.

Även Tolvåkerskolan har ett härligt "Skapande skola"-projekt igång. Det är våra sjuor som har skrivarworkshop med författaren Anette Eggert. Alla klasser ska få träffa Anette 2 x 100 min och få träning och verktyg för sitt eget skrivande.

Anette har skrivit flera riktigt bra ungdomsböcker som vi har skrivit om här på Biblioteksbubbel. Böckerna handlar om ungdomar i vardagen med skola, kompisar, problem och förälskelse!

Böckerna är Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt, Tisteltankar och den allra senaste som kom i år (som också är min favorit) De vackraste idioterna i världen

I går startade vi! Anette träffade de två första klasserna under förmiddagen och eleverna kom igång med sitt skrivande.

Eleverna fick träna på att

- skriva en riktigt bra början i en bok   - skriva en spännande scen - göra en berättelsekomposition med karaktär, händelse, problem, lösning   - skriva ner ord/text medan de lyssnade på en låt

Anette berättar om vad hon tycker är viktigt när man ska komma på en berättelse:

- Ljug, det du berättar behöver inte vara sant   - Stjäl ideer. Man får lov att stjäla ideér till hur karaktärer ser ut, hur hus och rum ser ut. Händelser från filmer eller nyheter kan man också stjäla och plocka in i sina egna berättelser   - Läs mycket. Du blir bättre på att skriva om du själv läser texter och berättelser som andra skriver.

Detta var lite om vad som hände under skrivarworkshopens första dag.

Så inspirerande! Så bra! Och det bästa är att Anette kommer med fler tips och skrivövningar nästa gång hon träffar klasserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.