tisdag 14 februari 2017

Kärlek extra allt!

<3 Här kommer några tips på böcker med kärlek extra allt! <3

Mårten Melins Jag är Love är en bok om hur magisk och galen förälskelsens kraft kan vara. Här har Emelie bloggat om boken tidigare. Det här är del två i en bokserie om Monsterskolan. Boken handlar om Love. Han har ett problem. Ett stort problem. Alla, verkligen alla, blir kära i honom. Det spelar ingen roll vad han gör, det är alltid någon som faller för honom. Det är nästan som om han bär på en magisk kraft, en kärlekskraft. Själv vill han bara ha lite lugn och ro och önskar att han kunde få bli lämnad i fred.  En dag går det överstyr med kärleksbetygelserna på hans skola och Loves föräldrar beslutar att han ska byta skola. Skönt tycker Love, äntligen kommer allt kanske bli lite normalt. Men livet på den nya skolan verkar inte bli helt normalt det heller. Han är inte det enda barnet som får saker att hända omkring sig. Och det verkar fortfarande som om folk blir hejdlöst kära i honom. Vad är det för en ny skola som han börjat på och varför blir alla kära i Love?
Eddie 12 och hon som heter Elsa ; Elsa 12 och han som heter Eddie är en bok skriven av Thomas Halling. Maria har skrivit om boken i ett tidigare inlägg här. Boken har en speciell utformning som gör det väldigt kul och spännande att läsa. Den har två titlar och det är alltså två böcker i en, med två berättelser som hör ihop. Från ena hållet får vi följa Eddie 12 år och vänder en på boken och läser bakifrån så finns berättelsen om Elsa 12 år.

Eddie går i 6:an och han har tufft både i skolan och hemma. Pappa dricker ibland, det är bråk och Eddie har sin lillebror Kevin att tänka på. I skolan är han högljudd och enligt klasskompisarna, rolig, när han väl är där. Han har en egen assistent och det är rätt ofta det kommer nya assistenter när de gamla inte orkar längre. På stan blir han erbjuden att köpa en billig mobil av en kille han känner lite grann. Han ska betala dagen efter och tänker att det blir ett senare problem. Han förstår nog var mobilen kommer ifrån och hur den kan vara så billig, men viftar bort känslan. För Eddie börjar nu en jakt på pengar för att betala för telefonen. I skolan är det också jobbigt och han måste ta sig därifrån för att fixa allt annat. Men vem är den nya tjejen som börjat i klassen, värsta snygga tjejen?

Elsa börjar i ny klass i en ny stad. Åk 6 och hon känner ingen. Hennes mamma har fått jobb och de har flyttat. Pappa bor nu 40 mil bort och alla hennes gamla kompisar är långt borta. Sista dagen på sommarlovet går hon ner på stan för att kolla i affärer och då händer något otäckt. Några killar rånar henne på hennes mobil. Hon blir helt förtvivlad. Nästa dag är första dagen i nya klassen. Men de nya klasskompisarna verkar tuffa och de viskar om Elsa när hon kommer. Läraren verkar också jobbig. Elsa som tyckte så bra om att gå i skolan i den gamla staden. Hon sitter utan bänkkamrat i klassrummet när en kille kommer in på tok för sent. Han sätter sig bredvid henne och skojar om att hon är värsta snygga tjejen. Han heter Eddie och är rätt snygg han med. Men så ser hon något konstigt, hans mobil ser ut precis som hennes gamla gjorde!

Så hur läser en boken då? Hur en vill! Antingen från början till slut i var bok eller som jag gjorde, ett kapitel om Eddie och två om Elsa... Spännande läsning som rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar