måndag 21 oktober 2019

Biblioteksinvigning på Söderpark

Rektor Anneli klipper bandet
I somras påbörjade vi en delning och flyttning av skolbiblioteket på Söderpark. Förskoleklassen och lågstadiet ska låna på ovanvåningen i den byggnad där de har sin undervisning (höga Söderpark). I denna byggnad finns även fritids så det passar mycket bra att vi har ett skolbibliotek där också. Det är Viveka som arbetar mest med lågstadiebarnen och som tar emot dem varje vecka på deras bibliotekstid i det lilla biblioteket.


Vi har flyttat över alla böcker som passar för lågstadiebarnen, Vi har sorterat, köpt hyllor och kopplat in datorer. Redan vid läsårsstarten kunde barnen börja låna även om allt inte var riktigt klart.



I morse var det så dags för den stora, högtidliga och spännande invigningen! Rektor Anneli höll ett litet tal och klippte invigningsbandet. Viveka visade spökböcker och läste ett mycket fint stycke om hur det är att kunna läsa (Astrid Lindgren). Barnen drack sedan saft och åt salta pinnar medan de gick runt och tittade på böcker och på den spännande och lite läskiga halloweenpyntningen som dagen till ära var på plats.



Det lilla biblioteket är så fint! Det fungerar också mycket bra att de små barnen har ett bibliotek i närheten av sina klassrum.

Viveka läser under biblioteksinvigningen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.