måndag 7 mars 2016

Askfödd
Elias är soldat, Laia är en slav. Ingen av dem är fria och de står på helt olika sidor om krigarnas Imperium som är det samhälle som allt kretsar kring i boken Askfödd. Laia såg sin älskade mormor och morfar dödas och hennes bror blev tillfångatagen av en mask – en krigare. Hennes enda chans att försöka komma nära sin bror för att kanske kunna rädda honom är att få hjälp från motståndsrörelsen. Hon går med på att bli motståndsrörelsens spion inne i Blackcliffs militärakademi, där hon ska vara slav hos den känslokalla och farliga kommendanten. Om hon lyckas få fram någon nyttig information till motståndsrörelsen kanske de hjälper henne att hitta hennes bror. Kommer Laia att kunna överleva det extremt farliga uppdraget?


 Elias är en topptränad soldat, kanske den allra bästa. Nu är det bara Prövningarna som står mellan honom och ett framgångsrikt liv som krigare. Men Elias tvivlar, han känner sig ofri och drömmer om att fly. Laias och Elias vägar möts inne i Imperiet. De har olika platser i samhället men de är lika eftersom de båda vägrar att infinna sig i de hårda reglerna som finns, båda kämpar för frihet, överlevnad och de drömmer om en framtid i frihet.


Askfödd är första delen i Sabaa Tahirs extremt spännande nya fantasyserie. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan del två är här! Detta är mycket spännande och fängslande läsning!

Hör Sabaa Tahir berätta om sig själv och om sin bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar