måndag 21 oktober 2013

Dubbelgångare

Chap lever utanför samhället. Han är på rymmen från de sociala myndigheterna som velat ta hand om honom sedan hans morfar försvann för flera år sedan. Chap vill bara hitta sin morfar och bo med honom igen.

En dag får Chap se en bild av den försvunne Cassiel Roadnight. Chap ser att de är oerhört lika varandra, det är som att titta på en bild av sig själv. Chap bestämmer sig för att ta Cassiels plats och äntligen få tillhöra en familj – det som han har saknat hela livet.

Cassiels familj blir överlyckliga när Chap/Cassiel återvänder, de tar emot honom med öppna armar. Deras försvunne son och bror är äntligen tillbaka igen! Men det är inte helt lätt för Chap att smälta in i en familj han aldrig har tillhört och ganska snart inser han också att Cassiel försvann under mystiska omständigheter. Är det någon bland kompisarna eller i familjen som ville Cassiel illa och som kanske inte alls gillar att han är tillbaka igen?

Dubbelgångare av Jenny Valentine är oerhört spännande och fantastiskt bra in i det sista. Vändningen som kommer på slutet är både oväntad och genialisk. Detta är en av de bästa ungdomsböckerna jag läst i år. Kanske mitt bästa julklappstips för julen 2013. Passar både killar och tjejer i åldern 12-17.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar