måndag 22 juli 2013

Sommarläsning del 2Tidigare i sommar skrev jag ett inlägg om sommarläsning, här kommer ett till.


Den fantastiska sommaren fortsätter och vi har varit en hel del i sommarstugan. Det underbara sommarvädret gör att vi mest är på stranden och i vattnet men en del läsning blir det även här.

Min äldsta dotter  (16 år) är iväg på sommarjobb nu men innan hon åkte började hon läsa Arvet, del 2 i serien som börjar med Döden i dina ögon. Denna fantasyserie är inte helt ny, den har några år på nacken men den är mycket populär bland tonåringar. Den första delen är nästan alltid utlånad. Serien handlar om Adam som har en förmåga att se siffror i människors ögon, det är datumet då den människan ska dö som han ser. Plötsligt inser han att de flesta människor har samma datum i sina ögon, vad är det som kommer att hända just den dagen? De olika delarna i serien är: Döden i dina ögon, Arvet och Slutet. Författaren till serien heter Rachel Ward.
Mellandottern (14 år) läser mycket just nu. Hon har läst både Carlstensveckan av Johanna Schreiber och Moa Herngrens Homecoming queenCarlstensveckan handlar om tonårstjejen Ebba som tillsammans med några kompisar ska åka till Marstrand på seglarläger. Detta är en riktig sommarbok om segling, kompisar, killar och om vänskap som sätts på prov. Moa Herngrens bok Homecoming queen handlar om My, en svensk tjej, som är i USA som utbytesstudent. Året i USA blir inte riktigt som My tänkt sig det. Hon hamnar inte i häftiga Florida som hon hoppats utan i en liten håla mitt i Missouri. Hennes värdfamilj är mycket speciell och My tvingas anpassa sig till ett annorlunda liv.Lillebror (10 år) läser allra mest gamla Kalle Anka–tidningar som han har hittat i en hylla. Men han håller också på att läsa boken Familjen Considines förbannelse skriven av Gareth P. Jones. Boken handlar om Mariel som, när hennes mormor dör, reser till England för att vara med på begravningen. Väl där träffar hon på både mostrar och morbröder och alla de sju kusinerna Considines som Mariel inte haft en aning om att de fanns.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar