tisdag 9 juli 2013

Ninja Timmy och de stulna skratten.

   Runt om i staden träffar katten Timmy på barn som förlorat sina skratt. Timmy och hans kompisar blir överfallna av ett gäng i gränderna just när de är i färd med att bära sin senaste uppfinning till torget.
   De här två händelserna gör att Timmy och hans vänner bildar ett Ninjagäng som ska bekämpa ondskan och befria barnen. De har en nyvunnen vän i en gammal leksaksmakare. Han kan också uppfinna och mycket runt honom är magiskt. Utan leksakshandlarens hjälp hade säkert deras uppdrag misslyckats.
   En tuff, orädd och självsäker kattflicka vid namn Flores har också stor betydelse för handlingen. Vad hade de gjort utan hennes egenbyggda flygmaskin?
   Snart har de ringat in hotet, en blå kanin. Och minsann om inte leksaksmakaren har ett finger med i spelet här också.
   Låter det krångligt? Jag försäkrar, det är det inte alls. Handlingen är rak och enkel att följa med i och allt verkar självklart trots hoppande skor och magiska käppar.
  
Författaren och illustratören heter Henrik Tamm, känd för sin medverkan i filmerna Shrek och Narnia. Det var han som illustrerade Martin Widmarks trilogi, Tyko Flores äventyr. Bilderna i Ninja Timmy är minst lika vackra och är rikligt förekommande, både helsidor och mindre bilder finns.
Det sägs att Henrik Tamm fick idén till den här boken när han var i Kina och råkade stöta ihop med en grå katt och dagen efter besökte en gammal leksaksaffär.
Jag tror att boken kan vara en utmärkt högläsningsbok. Enligt förlaget utlovas fler äventyr med den grå katten Timmy och alla de andra. Det ser jag fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.