onsdag 14 december 2011

Gör en god gärning innan jul

Just nu pågår Musikhjälpen för fullt i P3 och SvtPlay. Tillsammans med Radiohjälpen samlar man in pengar för att alla flickor ska kunna gå i skolan. Fler flickor i skolan innebär i förlängningen färre flickor som blir bortgifta i ung ålder, färre våldsbrott mot flickor, minskad fattigdom. Skolgång ger ökat självförtroende och större möjligheter för flickor och kvinnor att försörja sig, vilket i sin tur leder till nationell utveckling för världens fattiga och utsatta länder. Världen har inte råd att låta flickorna hamna utanför.

Programledarna Kodjo, Gina och Jason guidar oss dygnet runt hela veckan från en glasbur på Gustav Adolfs torg i Göteborg och de får besök av allehanda kändisar och artister som på olika sätt bidrar till insamlingen. Även en mängd privatpersoner och företag arrangerar olika jippon för att samla in så mycket pengar som möjligt. du kan själv bidra genom att önska en låt för 50, 100 eller 200 kronor, eller såklart skänka hur stor summa pengar du vill. Det pågår ständigt auktioner med saker och upplevelser som skänkts till programmet, till exempel Lalehs gitarr, en kaftan av the Soundtrack of our lives-sångarne Ebbot, en middag med Kristian Luuk och Carina Berg och en massa, massa annat.

Du kan naturligtvis lyssna på sändningen på radio, eller titta på den och läsa mer om projektet HÄR. Det är lätt att hjälpa. Gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.