onsdag 27 maj 2020

Dörren

Dörren är en bildberättelse helt utan ord, en så kallad silent book. Illustratören är JiHeyon Lee som är verksam i Sydkorea.

https://www.adlibris.com/storkund/product/P44338670/drrenBerättelsen börjar redan på bokens framsida. Den föreställer en dörr med gamla beslag och ett hänglås. Man förstår att ingen öppnat dörren på länge eftersom spindelväven ligger tät över både dörren och hänglåset. På framsidan ser vi också ett litet färgglatt flygfä, som ser ut som en korsning mellan en fluga och en humla.... Detta lilla flygfä har en central roll i berättelsen.


En ung pojke är berättelsens huvudperson. Han hittar en nyckel som den flygande färgglada varelsen från framsidan "tappat" lägligt så att pojken hittar den. Pojken följer flygfäet och kommer fram till den gamla dörren. Med viss tvekan öppnar pojken dörren. Nu öppnar sig en helt ny värld! Det är en värld full av färger och annorlunda varelser. Utan ord förmedlas känslor som glädje, gemenskap och tillhörighet. Det finns oerhört mycket att upptäcka i bilderna! Berättelsen slutar inte med sista sidan utan då börjar våra egna berättelser. Alla som tar del av denna fina bok har nu så klart en fundering på hur det går för pojken och vilka val han gör till slut.


Dörren är en mycket fin bok att visa, berätta och prata om!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.