söndag 6 augusti 2017

Vingar-stridspilot

Argasso är ett bokförlag, med en bred utgivning av lättlästa böcker, med spännande innehåll, för de äldre barnen och tonåringarna. På Argasso, har boken Vingar-Stridspilot kommit ut, skriven av Tom Palmer, som tidigare skrivit bl a en serie om fotboll, som börjar med boken Avspark.

Vingar-Stridspilot är en spännande bok om en tid , det inte skrivs så mycket om för ungdomar, nämligen Första Världskriget.
Boken börjar i nutid, när Jatinder är på fotbollsskola under sommarlovet. Jatinder är en kille på 12 år. Han gör alltid sitt bästa, men tar aldrig några risker, vare sig på eller vid sidan om fotbollsplanen.

Bredvid skolan, där barnen bor under några sommarlovsveckor, ligger ett gammalt övergivet flygfält, som tycks insvept i mystik En dag ser Jatinder en man som inte tycks höra hemma där, han ser vilsen ut och har konstiga kläder, det och att han läser en bok om stridspiloten, Hardit Singh Malik, som var en av de piloter, som bodde på skolan, för ca hundra år sedan kastar Jatinder in i ett verkligt äventyr, där han får möta sin egen rädsla, men även finna sitt mod.

Spännande och lättläst bok , framförallt för dig som gillar flygplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar