onsdag 13 juli 2016

Semesterläsning

Vi har precis varit iväg på en härlig semestervecka med familjen och som vanligt så packar vi med oss böcker i resväskorna. Vad läser då ungdomarna denna sommaren?



Sonen som är 13 år är djupt inne i världen kring Spejarens lärling. Den åttonde boken i serien skriven av John Flanagan lästes ut under semesterresan och den nionde delen påbörjades. Jag har inte själv läst böckerna men de är tydligen SÅÅ SPÄNNANDE!


Den ena dottern (17 år) läste Jack av Christina Lindström. Ebba är förtjust i “vanliga böcker om vanliga människor” och då passar boken Jack väldigt bra för henne.



Old town i Dubrovnik, inspelnings-
plats för Game of Thrones
Storasyster (19 år) blev under semesterresan inspirerad till att börja läsa böckerna som ligger till grund för serien Game of thrones (Kampen om järntronen av George Martin). Vi var i vackra Dubrovnik, där delar av serien spelats in, hon kände igen miljöerna eftersom hon sett hela serien på TV. Vi var även på den intressanta utställningen på ön Lockrum som handlar om hur inspelningarna har gått till och som visar material från serien. På samma utställning finns även JÄRNTRONEN! Den RIKTIGA som de använt i serien!! Vi satte oss naturligtvis allihopa i den för att känna in lite av Game of thrones-stämningen!



Järntronen från Game of  Trones finns
just nu på museum i Dubrovnik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.